Procedūros dieną lengvai valgyti ir gerti vandenį galima jau po valandos, tačiau atlikus profesionalią burnos higieną patartina vengti dažančių maisto produktų ir gėrimų, pavyzdžiui, uogų, burokėlių, arbatos, juodos kavos, vyno. Taip pat nerekomenduojama rūkyti.
Be to, po procedūros dantys galit būti jautresni nei įprastai, todėl patartina vengti ir kontrastingai karštų ar šaltų maisto patiekalų. Nuo staigaus temperatūrų skirtumo gali atsirasti mažų emalio įtrūkimų, kuriuose lengvai kaupiasi apnašos, ardančios emalį – išorinį danties paviršių.
Taip pat patartina nevartoti labai kietų maisto produktų, tokių kaip džiūvesėliai, morkos, riešutai. Jei procedūros metu ant dantų paviršių buvo tepami fluoro preparatai, 24 val. po procedūros nerekomenduojama vartoti pieno produktų.
Paprastai dantų jautrumas išnyksta po 1–2 dienų, jį sumažinti galima tepant dantis specialiu geliu.